Posts

Home and Garden magazines front cover September 2016 issue and page featuring Landspace design's award winning Priory road's bespoke children's den, designed and built by Landspace.

Homes and Gardens September, 2016 Issue – Cabin Fever

Cabin Fever

Garden Details – Cabin Fever by Zia Allaway

hg_title

Landspace were thrilled to be included in an article by Zia Allaway entitled ‘Cabin Fever’.
Published in Homes and Garden’s September issue the topic of conversation was garden retreats.
The retreat in question being the bespoke children’s play den which Landspace designed and built for the
APL award winning project Priory Road.
There are lots of children’s play dens and equipment to choose from but finding one that neatly fits
into the overall design is a lot more challanging. For this project the only solution was to design and build a den from scratch.
Priory Road was a small garden so it was crucial to maximize all the space available.
The clients wanted to have a den that was multi-functional. It needed to be a special retreat for their
children, a place that they could camp out with friends but without compromising the overall aesthetics of the garden design. It had to work both architecturally and practically.
Priory Road was a fun project to work on and the clients were lovely.

Waterwall feature with Ivory quartz cladding in W4 garden

Hearne Road wins Landspace an APL 2015 award.

Waterwall feature with Ivory quartz cladding in W4 garden
We are really delighted to have won an award at this years APL awards ceremony.

The project was for Hearne road where the clients wanted us to design a water wall that would remind them of their travels to Ibizia. They also wanted to introduce the sound of water into the garden to mask the constant sound of traffic coming from Kew Bridge.

It was very important to calibrate the flow of water so that it had a slow but constant trickle across the face of the wall. Getting this right was important, as the sound of water can sometimes be too overpowering and hence, not very relaxing.

We managed to find that balance and the clients were very happy with the end results.

Waterwall feature - Hearne Road